Pripremite savršenu džigericu
Free!
Ljubitelji delikatesa od iznutrica znaju koliko je teško zgotoviti ove tradicionalne specijalitete a da oni budu savršenog ukusa.
Potrebno je slediti provjerene savjete i trikove u pravljenu restovane, pohovane ili pržene džigerice, kako bi ona bila sočna i meka.
Da biste postigli željeni cilj, džigericu nemojte potapati u vodi, već je operite pod mlazom vode, potom je ocjediti i prebrišite kuhinjskim ubrusom, te držite neko vrijeme u sviježem mlijeku.
Zatim je obavezno uvaljati u brašno.
Prilikom prženja, ulje mora biti dobro zagrijano. Džigericu nemojte soliti pre pripreme, so se dodaje pred kraj termičke obrade, bilo da je dinstate ili pržite, kako ne bi bila tvrda i žilava.
Dinstajte je u poklopljenom tiganju i nemojte je probadati viljuškom, kako biste provjerili da li je pečena, jer će tako samo iscuriti sav sok iz nje, već je okrećite hvataljkom za roštilj.
Slavica –
odličan recept